čtvrtek 4. srpna 2016

Mistrovství světa juniorů 2016 - Slovenský juniorský tým



Mistrovství světa 2016 - přípravný týden zahájen.


Špěnělsko, Santiago de Compostela: 3.8.- 14.8.2016


První den jsme celý strávili na cestě. Dne 3.8.2016 v 1 hodinu ráno chlapci vyrazili vlakem Leotrans z Mikuláše a Ružomberoku směr Praha. Já jsem se k nim přidal v Suchdole nad Odrou, od tud jsme již byli kompletní. Cesta vlakem byla příjemná a v 8:30 jsme byli v Praze. Provedli jsme kulturní a výchovnou procházku po Praze a hurá na letiště. Odbavení zavazadel po snězení všech zásob od maminek proběhlo bez problémů  a při čekání na letadlo jsme se ještě stilhli pozdravit s panem Pavlem Haberou:-) 
Let do Zurichu krása a po přestupu směr Porto jsem chvílemi při přistání ani nedýchal. Letadlo se kývalo ze strany na stranu a po přistání se ozval hlasitý potlesk. Už jen zbývalo převzít auto od chamtivého portugala a hurá směr Španělsko na ubytování.  Už to vypadalo skoro jako dokonalý začátek přípravného týdne. No ale, to by nebyl zajímavý výlet, kdy by se něco nezkomplikovalo.  Vyjeli jsme z Porta, zvedám telefon a volám na zarezervované ubytování, že dorazíme kolem půl noci. A z druhé strany se ozvalo, že ubytování je obsazené, že jim přijel nějaký zájezd:-( a i po půl hodině dohadování, že máme ubytování zarezervované a že ještě večer před odjezdem psali, že se na nás těší, nám prostě položili telefon a více jsme se nedovolali. Začala drobná nervozita a obtelefonovávání všech Španělských kolegů s žádostí o pomoc. Podotýkám, že bylo asi 22:00. Bohužel nikdo nám nebyl schopný pomoci s ubytování za rozumnou cenu a tak jsme jeli směr Santiago a neměli, kde spát. Rozhodli jsme se sjet z dálnice a úzkými, neosvětlenými španělskými cestami jsme se vydali hledat ubytování. V autě padaly nejrůznější nápady, jak a kde přespat. Najednou po asi hodině a půl cesty jsme narazili na malou osvětlenou vesničku, kde to ještě žilo a lišky zde nedávaly dobrou noc. U prostřed vesničky svítil neon s nápisem Hotel - Camino Santiago. Křiknul jsem na Vladimíra, ať zastaví, že už toho mám plné zuby a že jdu zařídit ubytování. Nemusím, vysvětlovat, že náš rozpočet je našponovaný a tak jsem svou usměvavou angličtinou šel vyjednávat.  Trefili jsme na velice příjemnou paní domácí a po vysvětlení v jaké jsme situaci nám nabídla ubytování na celou dobu tréninku za přijatelnou cenu. Spadl nám kámen ze srdce a po příchodu na pokoje se nám objevil i úsměv na tváři. Přivítali nás čisté a útulné pokojíky s vlastním záchodem a krásným sprchovým koutem. Takže nakonec vše dopadlo spravedlivěJ Místo ubytování v malé ubytovně se společným záchodem a sprchou, krásný a čistý pokoj 2 krát po dvou a jednou po třech postelích. Chlapci se hned rozdělili a v 1 hodinu jsme ulehali do peřin.
Ráno jsme kolem půl osmé vyráželi něco nakoupit na jídlo a hurá na první tréninkovou řeku. Jako první jsme zvolili nejbližší řeku Xalas, na které má být hlavně výskyt pstruha potočního a hlavní metodou měla být zde suchá muška. Řeka široká kolem 15 metrů s hloubkou kolem 50 cm, převážně dlouhé táhlé místa. Zvolili jsme tedy techniku lovu, rozdělili se po 20 metrech a začali bičovat vodu, kterou již před námi chytali Češi, Poláci, Američané…. Tedy trénink, jak má být, ochytané ryby jako v posledních závodních kolech. 
Trénink máme za sebou, sedíme u večeře a probíráme strategii na zítřejší den. Držte palečky, zítra se zase ozvem.























Žádné komentáře:

Okomentovat