čtvrtek 21. listopadu 2019

European champion 2019 Montenegro

Trenér nebo průvodce?
S týmem Norské reprezentace spolupracuji již od roku 2012. Takže si troufám říci, že už jsem obojí, ale to hlavní, stáli se z nás velmi dobří přátelé a co je víc! V průběhu let spolupracuji s mužským i ženským týmem. V letošním roce jsem měl opět tu čest a příležitost vyrazit s reprezentačním týmem Norska žen do Černé hory na řeky Lim, Luča a jezero Plav. Krásná příroda, místy sice trochu znečištěna odpadem, ale řeky mají co nabídnout.
Horní řeka Luča je řekou pro trofejní lipany jak stvořená. Dlouhé hluboké tůně s mnoha úkryty. Řeka Lim je v horním úseku krásná proudná řeka s velkým množstvím lipana. Střední tok je již hodně proudný s většími kameny. Ryb je již měně nebo jsou daleko od sebe. Na druhou stranu se zde vykytuje poměrně hodně hlavatek podunajských. Ale velkou zvláštností je jezero Plav. V tok do jezera tvoří řeka Luča a výtok řeka Lim. Ryby zde hodně migrují a jezero se stává domovem mnoha trofejních kusů. V jezeře je možné chytit hlavatku trofejních rozměrů, ale hlavní zvláštností je výskyt endemitní formy jezerního pstruha Salmo Labrax. Ryba dosahující rozměrů až k 90 cm. Běžná velikost ryb v jezeru je od 40 do 60 cm.

Celodenní nasazení party žen, je k neuvěření. Jde vidět, že rybařina je jejich život a pro krásné zážitky makají naplno. Samozřejmostí je i dokonalý servis a dostatek tekutin. Holky mají opravdu rozdílné chutě a tak někdy zařídit a splnit jim pitný režim v cizí krajině není úplně jednoduché. Na začátku dne otázka jestli na pití stačí pitná voda, se potkala ne s úplně pochopením. A odpovědi přiletěly v zápětí: Redbull ligth, Cocacola Zero, Pepsi a pivo. No tak než holky posnídaly, vyrazil jsem objíždět obchody a zkusit nemožné. Ale jsem prostě jednička:-)




Týden tréninku utekl, jako voda. Dámy makaly celý čas a myslím, že se už těšily na dva dny volna co měly před sebou. Já bohužel z důvodů dovolené musel odjet a tak děvčata již musela do závodu sama. Jako vždy se se s tím porvaly se ctí a pár mužských týmů porazily. A odvezly si spoustu nových poznatků, zkušeností a zážitků. A velký dík za podporu Norského ženského týmu patří také firmě HANAK COMPETITION.




Holky byly jste skvělé!
Těším se na rok 2020. Doufám, že nám to klapne a uvidíme se i na Mistrovství Evropy 2020 v Norsku!







































 

Žádné komentáře:

Okomentovat